Hrvatski radio

Radio Osijek

Vulin novi predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije

27.06.2017.

13:29

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnjoj je sjednici konstituirana Skupština Osječko-baranjske županije, a za predsjednika je izabran čelni čovjek HDSSB-a Dragan Vulin . No, umjesto dva izabran je samo jedan potpredsjednik jer oporbeni prijedlog nije prošao.

Sjednica je pokazala da skupštinsku većinu čine relativni pobjednik izbora HDZ te HDSSB i koalicija HNS-a i HSS-a, a Vulina je poduprlo ukupno 33-oje vijećnika. Novi je predsjednik rekao kako Skupština ima stabilnu većinu koja će bez većih poteškoća izdržati četverogodišnji mandat.

Međutim, nije sve proteklo sasvim glatko jer smo danas dobili samo jednog a ne dva potpredsjednika Skupštine kako je predviđeno. Izabran je Ivica Čeme koji je bio prijedlog vladajuće većine, ali ne i Zvjezdana Tuma Pavlov koju je predložila oporba, koju u skupštini čine Snaga Slavonije i Baranje, SDP, Most i Živi zid.  HDZ-ov župan Ivan Anušić kaže kako je do toga došlo zato što oporba nije željela poduprijeti kandidate većine za predsjednika i potpredsjednika Skupštine, pa im uskraćena potpora za izbor potpredsjednika.

Neizbježno novinarsko pitanje Draganu Vulinu bilo je i kako komentira jučerašnje otvoreno pismo predsjednika HDSSB-a za Brodsko-posavsku županiju Dubravka Kolundžića koji je zatražio njegovu ostavku i prozvao ga za neprincipijelnost jer HDSSB u Osijeku podupire Vrkića i SDP-ovu koaliciju, a u Županiji HDZ. Vulin je rekao da to treba rješavati unutar četiri zida jer je HDSSB, na žalost, već previše zabavljao javnost svojim unutarstranačkim problemima. Ustvrdio je i da u tom pismu prepoznaje tuđi rukopis te je siguran da ga nije napisao Kolundžić. No, novinarima danas nije želio odgovoriti na čiji rukopis točno misli.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.