Hrvatski radio

Radio Osijek

Vulin Piližoti: "Na Jadranu je o trošku Osječana, pa mu je promaknulo..."

14.07.2021.

17:15

Autor: Radio Osijek/TM

Vulin Piližoti: "Na Jadranu je o trošku Osječana, pa mu je promaknulo..."

Vulin Piližoti: "Na Jadranu je o trošku Osječana, pa mu je promaknulo..."

Foto: - / -

Samo nekoliko sati nakon što je osječki SDP kritizirao gradonačelnika Ivana Radića da nije pokrenuo postupak imenovanja direktora dviju gradskih institucija, odgovor je stigao od Radićevog zamjenika Dragana Vulina.

Kao i priopćenje iz SDP-a, i Vulinovo priopćenje prenosimo u cijelosti:
"Bivši osječki dogradonačelnik, Boris Piližota, u svom priopćenju iznosi neistine navodeći da nismo pokrenuli postupak imenovanja novih čelnih ljudi u gradskim tvrtkama Unikom d.o.o. i Zavod za stanovanje d.o.o. Osijek. Sukladno svim zakonskim propisima te aktima Grada Osijeka i navedenih trgovačkih društava, prošloga smo petka, 9. srpnja, pokrenuli postupak sazivanja sjednica skupština Unikoma i Zavoda za stanovanje te će se one ovih dana i održati čime će biti imenovana nadzorna tijela, a time i nove uprave društava.
Gospodin Piližota, navodno, uživa na našem Jadranu i to na račun Osječanki i Osječana, jer šest mjeseci prima punu plaću nakon završetka mandata, pa mu je sazivanje skupština društava vjerojatno promaknulo. Stoga, neka samo odmara i ne brine jer gradska uprava odgovorno i savjesno radi svoj posao", stoji u priopćenju koje potpisuje zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.