Hrvatski radio

Radio Osijek

WineOs - Sljubljivanje s ljubavlju prema vinu

01.12.2017.

19:08

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sljubljivanjem kulena i vina – prezentacijom Maria Meštrovića sommeliera s mađunarodnom diplomom, u petak je počeo program WineOS festivala, dvodnevnog međunarodnog festivala vina u Osijeku, koji je u prostoru Esseker centra okupio oko 70 vinara.

Uz domaće vinare iz Slavonije, Baranje i Srijema, na festivalu se predstavljaju i vinari iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Na svečanom otvorenju govorili su osječki gradonačelnik Ivan Vrkić te osječko baranjski župan Ivan Anušić.

U subotu s početkom u 13 sati najavljene su radionice i predavanja pod nazivom Cabernet franc – Najveća prepoznatljivost Villanya, Veliki povratak Dalmatinske Zagore, Graševina s juga, Kadarka – vino za Michelinove restorane, Enjingi – vertikala graševine te Čudo iz Bosne! Kako je Istarska malvazija našla domovinu u Žepču. Ove se godine Osječko–baranjska županija uključila u WineOS kao pokrovitelj festivala, s većom novčanom potporom. Ulaznica za WineOS stoji 50 kuna, a u cijenu je uračunana i posebna festivalska čaša te brošura, odnosno vodič za posjetitelje. Festival je za posjetitelje otvoren od 15 do 21 sat.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.