Hrvatski radio

Radio Osijek

"Word Skills Croatia 2022." za mlade frizere

18.03.2022.

12:09

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

"Word Skills Croatia 2022." za frizere, Maja Zorić

"Word Skills Croatia 2022." za frizere, Maja Zorić

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Međužupanijsko natjecanje učenika strukovnih škola "Word Skills Croatia 2022." u disciplini frizerstvo održava se danas u osječkoj Obrtničkoj školi. Na natjecanju sudjeluju učenici iz pet strukovnih škola iz Đakova, Vinkovaca, Virovitice, Slavonskog Broda i Osijeka. U programu Radio Osijeka o nazjecanju je govorila ravnateljica Obrtničke škole Maja Zorić.

"Pobjednici će sudjelovati na državnom natjecanju koje će se u svibnju održati u Zagrebu", najavljuje ravnateljica škole-domaćina Maja Zorić te pojašnjava da natjecatelji rade na lutkama, a da je natjecanje do ocjenjivanja zatvoreno za publiku. U uži je izbor ušlo samo pet učenika, a nakon Zagreba, gdje je državno natjecanje, najbolji će sudjelovati i na svjetskom natjecanju.

Na pitanje upisuju li učenici frizerski smjer u Obrtničkoj školi ravnateljica odgovara da je zanimanje za zvanje frizera veliko, a da su takve i potrebe tržišta, jer, primjerice, samo u osijeku im stotinjak frizerskih salona.

Obrtnička škola, natjecanje frizera, Maja Zorić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.