Hrvatski radio

Radio Osijek

XCO Kopika privukla rekordni broj sudionika

26.03.2023.

13:38

Autor: Radio Osijek

XCO Kopika

XCO Kopika

Foto: HRT / Radio Osijek

Biciklistička utrka XCO Kopika održana je u Osijeku šestu godinu zaredom u sklopu Slavonske brdsko-biciklističke lige. Vozila se po kružnoj cross-country stazi u šumi između Tvrđavice i nasipa na lijevoj dravskoj obali. Okupila je rekordan broj biciklista iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

„Ukupno je više od 130 natjecatelja svih dobnih skupina, od najmlađih – 7, 10 i 13 godina, juniora, kadeta, najjače kategorije Elite, do tri razine veterana i prvi put ove godine imamo utrku električnim biciklima”, istaknuo je uime organizatora predsjednik Biciklističkog kluba Osijek 2010 Robert Vargić.

Natjecali su se na stazi kružnog oblika s raznim preprekama i elementima za trening i natjecanje brdske vožnje. Postoje i elementi za izvođenje manjih skokova te pump-track. Riječ je o olimpijskoj disciplini koja se vozi na kružnoj cross-country stazi, duljine 4000 metara i 50 metara visinske razlike. Označena je strelicama i trakama na mjestima nagle promjene smjera. Podloga je u duljini 3400 metara šumski singletrack, a 600 metara makadam i asfalt. 

Galerija
XCO Kopika, Foto: HRT/Radio Osijek
XCO Osijek, Foto: HRT/Radio OsijekRobert Vargić, Foto: HRT/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.