Hrvatski radio

Radio Osijek

"(Ž)bicom do trice" - novi koševi su montirani

18.12.2020.

15:16

Autor: Radio Osijek/TM

"(Ž)bicom do trice" -  novi koševi su montirani

"(Ž)bicom do trice" - novi koševi su montirani

Foto: - / -

Dugo očekivani koševi stigli su u dvoranu Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka. Nakon uspješne akcije prikupljanja sredstava u kampanji „(Ž)bicom do trice“ korisnici Doma za kraj godine moći će zakucati tricu.

Prikupljenim sredstvima financirani su novi koševi te njihovo postavljanje. "Košarkaška utakmica na novim koševima morat će pričekati neke bolje epidemiološke uvjete, a tada će na parket Doma biti pozvani svi koji su sudjelovali u kampanji", ističu iz Zaklade Slagalica, koja je uz Zakladu Srce grada Osijeka, Volonterski centar Osijek i inicijativu Lege za djecu superjunake podržali kampanju "(Ž)bicom do trice", u kojoj su Igor Toman i Ivica Lenart 15. i 16. rujna biciklima "u jednom cugu" bez spavanja vozili 24 sata te obišli nekoliko većih Hrvatskih gradova, a odvezenih 400 kilometara donirali su za potrebe kampanje. U kampanji su sudjelovali poznati sportaši, umjetnici, glazbenici koji su na različite načine podržali Igora i Ivicu i povećali vidljivost kampanje. U akciji je prikupljeno 21.100 kuna, čak 4.000 više od postavljenog financijskog cilja, a ukupan broj donacija iznosio je 255. Ostatkom prikupljenih sredstava obnovljeni su koševi i na vanjskom terenu. 

Javljanje Leteće ekipe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.