Hrvatski radio

Radio Osijek

Za 30-ak milijuna uloženih,Osijek dobija 500-tinjak milijuna kuna

30.11.2016.

13:25

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tri kanaločistača i dva vozila s kamerama koja služe za nadzor sustava odvodnje i zdenaca u sustavu vodoopskrbe predstavljni su u osječkom Vodovodu. Nabavljeni su zahvaljujući novcima iz kohezijskog fonda Europske unije i dio su "Projekta Osijek".

Direktor Vodovoda Osijek Ivan Jukić kaže kako će se poboljšati usluga građanima: "Vodovod Osijek sada je u vrhu tvrtki koje obavljaju ovu djelatnost, ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. Zahvaljujući kanaločistačima našim ćemo korisnicima biti još dostupniji, a vozila s kamerama značajno će pomoći u rješavanju problema ispod zemlje bez raskopavanja." Ukupna je vrijednost opreme 15 673 139,80 kuna.

Nabavkom vozila i opreme za održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje završena je treća od ukupno  šest komponenti "Projekta Osijek". Izgradnja sjevernog kolektora je završena, izgradnja sustava odvodnje za Čepin, Briješće, Tenju i Sarvaš na samome su kraju, a još predstoji izgradnja objekata dvostupanjske filtracije i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.