Hrvatski radio

Radio Osijek

Za Dan državnosti u Osijeku položeni vijenci i upaljene svijeće

30.05.2020.

13:36

Autor: Monika Kralj

ilustracija/foto Radio Osijek/M.K.

ilustracija/foto Radio Osijek/M.K.

Foto: - / -

Izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, vojske, policije i udruga iz Domovinskog rata zajedno su jutros položili vijence i upalili svijeće kod spomenika braniteljima i stradalnicima iz Domovinskog rata na Trgu slobode i spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš poručila je, uz Dan državnosti, da se domovina voli svaki dan, voli se ako smo dobri  ljudi, dobri prijatelji, domovina se voli ako poštujemo zakone, ustavno-pravni poredak i svaki dan poštujemo sve one vrijednosti na kojima je država utemeljena a koje su zapisane u Ustavu. Domovina se, poručila je Gamoš, voli jednako kao i svi oni nevini koji su dali život za domovinu, voli se isto kao svi stradali i nestali u Domovinskom ratu. Domovina se voli tako što gradimo bolje društvo svaki dan, tako što se trudimo biti bolji i davati više za zajednicu i društvo u kojem živimo-rekla je, među ostalim, dogradonačelnica Žana Gamoš uz čestitku za Dan državnosti u ime Grada i gradonačelnika Ivana Vrkića. .    
Želim svim građankama i građanima Osijeka i Osječko-baranjske županije čestitati 30. svibnja, Dan državnosti i izraziti svoje zadovoljstvo što Dan državnosti ponovo obilježavamo na datum kada je konstituiran prvi višestranački Sabor RH. Ne smijemo zaboraviti ni žrtvu naše vojske, policije i svih onih koji su sudjelovali u ostvarenju stoljetnog sna, a to je samostalna i suverena Republika Hrvatska–rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, zamjenik župana Goran Ivanović, predsjednik županijske Udruge roditelja poginulih branitelja Oto Farkaš

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.