Hrvatski radio

Radio Osijek

Za deseti rođendan osmislili igricu „Mystical Baranja”

12.07.2022.

11:50

Autor: Radio Osijek

Udruga Đola slavi deseti rođendan

Udruga Đola slavi deseti rođendan

Foto: HRT / Radio Osijek

Udruga za ruralni turizam Đola iz Darde obilježava desetu godišnjicu osnutka, a tim povodom osmislili su mobilnu igricu pod nazivom „Mystical Baranja” koja na zanimljiv i edukativan način predstavlja baranjsku povijest kroz mitove, bajke i legende. 

U deset je godina udruga provela desetak projekata financiranih iz Europskoga socijalnog fonda, održali su više od 40 edukacija i 120 kreativnih radionica, a kreativnost iznova dokazuju mobilnom igricom „Mistična Baranja”.

„S istraživanjima baranjskih mitova, bajki i legendi krenuli smo 2018. godine, a kako bismo okrupnili sve prikupljene rezultate, u sklopu projekta 'e-V.R.I.S.A.K. Baranje', odlučili smo s mladim volonterima osmisliti igricu za mobilne uređaje koja će imati edukativni karakter. Svaki mali ili veliki igrač, turist i posjetitelj Baranje može upoznati kulturno-povijesnu baštinu Baranje iz udobnosti svog naslonjača kroz zanimljive i zabavne igre o baranjskim dvorcima, Sulejmanu Veličanstvenom, Crvenoj Marti i drugim nekad strašnim, a nekad komičnim legendama”, rekla je predsjednica Udruge Đola, Bogdanka Ćudić Vilić.

"Imamo glavni lik Đuku, malog arheologa koji se zaputi na put kroz Baranju i putem otkriva baranjske legende i mitove i nailazi na nekakve prepreke, bori se s Turcima, pomažu mu razni duhovi i vještice, zmajevi", otkrio je o igrici suradnik na projektu Ante Vekić.

U Udruzi kažu da će brend „Mistična Baranja” nastaviti razvijati, a službeno će igrica biti predstavljena večeras na središnjoj proslavi rođendana Udruge Đola u Mecama na kojoj će govoriti o radu i rezultatima, dodijeliti nagrade volonterima, a program će izvesti i članovi Dramskog studija Đolićarci.


Galerija
Udruga Đola slavi deseti rođendan, Foto: HRT/Radio Osijek
Udruga Đola osmislila mobilnu igricu "Mystical Baranja", Foto: HRT/Radio OsijekUdruga Đola osmislila igricu "Mystical Baranja", Foto: HRT/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.