Hrvatski radio

Radio Osijek

Za dobru stvar prikupili veliku količinu malih čepova

04.11.2020.

12:14

Autor: Radio Osijek/Luka Mitar/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

U sklopu humanitarne akcije „Plastičnim čepovima do skupih lijekova” u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske tvrtki Drava International predana je nova velika količina plastičnih čepova - 1860 kilograma, koji će se reciklirati.

Čepove su prikupljali brojni građani i organizacije - a sve ih treću godinu za redom potiče i okuplja Policijska uprava osječko-baranjska. Riječ je o akciji kojom se, uz dobrobit za okoliš, prikupljaju sredstva za rad Udruge oboljelih od leukemije i limfoma. Do sada je prikupljeno više od osam tona čepova, a Udruga dobiva kunu i 20 lipa po kilogramu. 

U akciju prikupljanja čepova uključili su se Sindikat policije Hrvatske - Glavna podružnica Policijske uprave osječko–baranjske, Regionalni klub IPA, Savjet mladih Osječko-baranjske županije, Dom zdravlja Osijek, predstavnici Osječko-baranjske županije, osječke škole i vrtići, ali i starački domovi. 
Udruga oboljelih od leukemije i limfoma projekt je osmislila prije nekoliko godina radi stvaranja čišćeg okoliša, poticanja održivog razvoja i educiranja građana o važnosti zaštite okoliša, a prikupljanjem sredstava pridonosi se bržoj rehabilitaciji i resocijalizaciji oboljelih od malignih bolesti. Prikupljanje čepova pokazalo se kao izvrsna zamisao te je dosad skupljenim novcem od plastičnih čepova Udruga pomogla brojnim oboljelima u kupnji lijekova, medicinskih pomagala i financiranju terapija.

Poslušajte izjave Zorana Kona, glasnogovornika PU i tajnika IPA-e Osječko-baranjske županije, Ladislava Becea, načelnika PU osječko-baranjske, Ivane Stanić, pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i skrb Osječko-baranjske županije i Snježane Despot, ravnateljice Dječjeg vrtića Snjeguljica Osijek

Čepovi

Galerija
Foto: HRT/Radio Osijek/Luka Mitar, Foto: -/-
Foto: HRT/Radio Osijek/Luka Mitar, Foto: -/-Foto: HRT/Radio Osijek/Luka Mitar, Foto: -/-Foto: HRT/Radio Osijek/Luka Mitar, Foto: -/-Foto: Internacionalna policijska asocijacija Osječko-baranjske županije, Foto: -/-img_20200616_120108.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.