Hrvatski radio

Radio Osijek

Za njemačke studente jeftiniji letovi Osijek - München - Osijek

06.12.2021.

14:03

Autor: Radio Osijek

foto: Radi Osijek / IF

foto: Radi Osijek / IF

Foto: - / -

Na nedavno pokrenutoj zrakoplovnoj liniji Osijek - München - Osijek subvencionirat će se letovi za studente Studija Medicina na njemačkom jeziku Medicinskog fakulteta u Osijeku. Croatia Airlines i Medicinski fakultet dogovorili su popust od 30 posto za studente, njemačke državljane.

Ugovor o 30 postotnom subvencioniranju letova za studente potpisali su dekan Medicinskog fakulteta Ivica Mihaljević i direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo. Medicinskom fakuletu u Osijeku važno je povezati studente strance s našim gradom i njihovom domovinom, rekao je dekan Mihaljević i dodao da nagodinu upisuju novu generaciju studenata medicine na njemačkom jeziku, a nadaju se i većem broju. Strateški je cilj našeg sveučilišta internacionalizacija čemu pridonosi i ovaj studij na njemačkom jeziku, istaknuo je Mihaljević.
Prva generacija ima 52 studenta studija na njemačkom jeziku. Njihovu potrebu za brzom povezanošću s domom prepoznala je Croatia Airlines i prihvatila inicijativu Grada Osijeka da subvencionira letove i tako studenti ostvaruju značajan popust, rekao je Slaven Žabo. Po uzoru na ovu suradnju, Slaven Žabo iz Croatia Airlinesa potvrdio je da se razmišlja i o subvencioniranju letova hrvatskih studenata u inozemstvu, kao i stranih studenata na drugim fakultetima u Osijeku.
Za subvencioniranje letova Osijek - München - Osijek inicijativa je došla od gradonačelnika Ivana Radića koji je istaknuo brzu vezu koja nas letom od 100 minuta do Münchena povezuje s ostatkom svijeta. Pokrenuti studij na njemačkom jeziku na Medicinskom fakultetu u Osijeku od iznimnog je značaja, ističe gradonačelnik Radić, jer nas to svrstava uz bok Budimpešti i Pečuhu, jedinim gradovima u Europi koji imaju takav studij, kaže Radić.
Direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos kaže da su letovi na liniji Osijek - München - Osijek popunjeni u prosjeku 30-35 posto, no u predblagdansko vrijeme neki su letovi već rasprodani. U tijeku su pregovori Zračne luke Osijek za ljetnu sezonu letenja pa su nas o novim odredištima obećali izvijestiti čim se poslovi dogovore.

Jeftiniji letovi za njemačke studente

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.