Hrvatski radio

Radio Osijek

Za NK Osijek potpisao Adrian Leon Barišić

19.05.2021.

16:29

Autor: Željko Kovačević

foto facebook

foto facebook

Foto: - / -

Menadžer i prvi trener bijelo-plavih Nenad Bjelica istaknuo je kako je već na prvom treningu, kada je došao u klub, primijetio 19-godišnjeg mladića koji je za NK Osijek danas potpisao prvi profesionalni ugovor na 4 godine.

Barišić je rođen u Njemačkoj, u Stuttgartu, 19. srpnja 2001. Iako mlad, već je igrao za Hajduk, Dinamo i Split, a od 2018. je u osječkom Gradskom vrtu. Na jednom turniru u Sarajevu pozvao ga je Ivo Vranješ, jedan od klupskih trenera i skauta. Adrijanu Leonu otac je iz Hercegovine, a majka iz Zenice, a upoznali su se tijekom rata u Njemačkoj.

„Hvala svima. Posebno šefu stručnog stožera Nenadu Bjelici i upravi kluba. Hvala trenerima u omladinskoj školi i B momčadi. Izuzetno sam sretan i ponosan. Ovo je rezultat ne samo mog rada nego i moje obitelji koja me je pratila i pomagala, iako žive u Splitu”, rekao je Adrian Leon Barišić na današnjem predstavljanju u klubu, dodavši da za sada ostaje reprezentativac Bosne i Hercegovine. „Za sada sam u toj reprezentaciji. Ti su me ljudi prepoznali, zvali i lijepo primili, no otvoren sam i za druge mogućnosti”, rekao je Adrian Leon

Barišić je nastupao za B momčad NK Osijeka i imao nekoliko odličnih nastupa za seniorski sastav bijelo-plavih.

Bjelica je govorio i o drugim temama, istaknuvši na početku kako se raduje pozivu Mileta Škorića i pretpozivu Ivici Ivušiću u hrvatsku reprezentaciju, Lászla Kleinheislera u mađarsku reprezentaciju te Mihaela Žapera u mladu hrvatsku reprezentaciju.

José María Gutiérrez Hernández poznatiji kao Guti, Dmytro Lyopa, Ádám Gyurcsó i Ivan Santini neće više biti u momčadi NK Osijeka, no klub je unatoč teškoj ozljedi i dvjema operacijama potpisao novi ugovor sa 31-godišnjim Antom Ercegom, odnosno produžio posudbu iz Brondby-ja na još godinu dana. Erceg neće biti spreman do početka sljedeće godine.

Druga momčad, izvijestio je Bjelica novinare, ima još dvije utakmice do kraja sezone, no bez obzira na to promijenili su trenera Igora Tolića. „Leon je dokaz da su Igor i njegovi pomoćnici radili sjajan posao. Hvala im. Osijek će uvijek biti njegova kuća”, rekao je Bjelica.

Momčad 14. lipnja kreće s pripremama, a nastavak je, nakon Osijeka, u Svetom Martinu na Muri od 21. lipnja. Bjelica je potvrdio i kako je mnogo upita za igrače, a posebno za Ramóna Miereza. Rekao je i kako je pred potpisom 24-godišnji Amer Hiroš vezni iz FK Mladosti Doboj kod Kaknja, a ranije je već potpisan ugovor sa Šimom Gržanom koji je došao iz NK Istre.

„Vidjet ćemo, hoće li s nama ostati Mihail Caimacov, 22-godišnji Moldavac, koji je bio na posudbi u Koperu, a što se tiče toga da od nas traže posudbu, mogu vam reći da prednjače pozivi iz Mađarske i Bosne i Hercegovine”, rekao je Bjelica.

foto facebook

foto facebook

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.