Hrvatski radio

Radio Osijek

Za osvjetljenje osječkog mosta prikupljeno 37.008 čepova

04.02.2017.

14:56

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu Coca-Colina projekta #OsvijetlimoNasMost ove je subote na središnjemu osječkom trgu uz repliku Pješačkoga mosta održano prvo javno prebrojavanje čepova koji se prikupljaju da bi Pješački most, jedan od najljepših osječkih simbola, trajno zasvijetlio.

Dosad je na odabranim prodajnim mjestima u Osijeku prikupljeno 37.008 čepova s boca Coca-Cole od ciljanih 108.048, koliko je Osječana prema posljednjemu popisu stanovništva iz 2011. godine, a time se na simboličan način sve građane želi uključiti u projekt.

„Drago nam je što su Osječani, kao i naši partneri, prepoznali vrijednost projekta i uključili se u inicijativu prikupljanja čepova. Projektom #OsvijetlimoNasMost želimo postići da ljepote Osijeka budu još vidljivije i prepoznatije u ostatku Hrvatske i svijetu“, izjavio je tijekom prvoga javnog prebrojavanja čepova Stijepan Petrović, predstavnik Coca-Cole HBC Hrvatska.

Do trenutka kad bi jedan od simbola prepoznatljivosti grada trebao zasvijetliti, na Trgu Ante Starčevića održavat će se javna prebrojavanja čepova i pratiti napredak u postupku prikupljanja. Subotnje programe prebrojavanja čepova pratit će angažman poznatih Osječana te brojne zabavne aktivnosti i iznenađenja u cilju poticanja što većega broja građana da se aktivno uključe u projekt radi kojih je on i pokrenut.

Potporu su projektu dali poznati Osječani Robert Seligman, gimnastičar i veleposlanik projekta, a na prvome mu se javnom brojanju čepova pridružila i glumica Vlasta Ramljak. Tom su prigodom sa sugrađanima podijelili lijepe uspomene koje ih vežu za Pješački most i izrazili zadovoljstvo zbog toga što mogu biti dijelom projekta. Događanju je nazočio i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić koji je simboličnim upisivanjem ukupnoga prikupljenog broja čepova zaokružio ovo prvo subotnje događanje i još jednom pozvao sugrađane da podrže projekt.

„Veseli me biti uključenim u ovaj projekt iz mnogo razloga, a osobito jer promiče ljepote našega grada. Broj je dosad prikupljenih čepova pokazatelj velikoga zanimanja mnogih naših sugrađana. Ovom jedinstvenom promocijskom akcijom zajedno imamo prigodu pokazati cijelomu svijetu zašto smo ponosni na naš most, koji će zahvaljujući ovoj inicijativi biti još ljepši. Osim što će isticati njegovu ljepotu, vjerujem da će trajna rasvjeta na mostu potaknuti još više trenutaka za sjećanje koje ćemo tamo stvarati“, komentirao je Robert Seligman.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.