Hrvatski radio

Radio Osijek

15:11 / 04.03.2017.

Autor: Radio Osijek

Za osvjetljenje pješačkog mosta dosad prikupljena 76.482 čepa

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Igrači Nogometnoga kluba Osijek pridružili su se prebrojavanju čepova Coca-Cole i u povodu 70. rođendana kluba simbolično nagradili okupljene građane koji su se uključili u akciju prikupljanja čepova.

Zahvaljujući velikomu zanimanju Osječana dosad su za trajno osvjetljavanje Pješačkoga mosta prikupljena čak 76.482 čepa čime bi jedan od najljepših gradskih simbola uskoro mogao trajno zasvijetliti. To je treće prebrojavanje koje je održanom na Trgu Ante Starčevića uz repliku Pješačkoga mosta sastavljenu od 5000 Coca-Colinih praznih staklenih bočica.

Projekt #OsvijetlimoNasMost pokrenut je u prosincu 2016. i od tada se na odabranim prodajnim mjestima u Osijeku prikupljaju čepovi s boca Coca-Cole i Coca-Cole Zero, a trajna rasvjeta na Pješačkome mostu bit će postavljena kad bude prikupljeno ukupno 108.048 čepova, koliko je Osječana prema posljednjemu popisu stanovništva iz 2011. godine. Time se na simboličan način sve Osječane želi uključiti u projekt, a dvotjednim prebrojavanjem čepova na Trgu Ante Starčevića Coca-Cola zajednički s njima prati koliko su se približili cilju.

„Iznimno nam je drago vidjeti da su se brojni Osječani uključili u inicijativu prikupljanja čepova kako bi ljepote i znamenitosti našega grada postale vidljivije ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Ovim putem još jednom zahvaljujem i svim našim partnerima koji su prepoznali vrijednost projekta i pružaju nam aktivnu podršku. Do samoga nam je cilja ostalo još samo malo stoga pozivam svoje sugrađane da i dalje skupljaju čepove i na taj nam način pomognu da zajedničkim snagama omogućimo da Pješački most zasvijetli svojim punim sjajem“, izjavio je tijekom trećega javnog prebrojavanja čepova Stijepan Petrović, predstavnik Coca-Cole HBC Hrvatska.

Osim okupljenih građana potporu su projektu dali i igrači Nogometnoga kluba „Osijek” predvođeni direktorom Igorom Galićem. Tom su prigodom sa sugrađanima podijelili lijepe uspomene koje ih vežu za Pješački most i izrazili zadovoljstvo zbog toga što mogu biti dijelom projekta, a simboličnim su ubacivanjem 1947 čepova Coca-Cole, broj koji predstavlja godinu njihova osnutka, obilježili 70 godina od osnutka Nogometnoga kluba. Tom su prigodom također i simboličnim poklonima nagradili sve građane koji su se uključili u akciju prikupljanja čepove te nazočili današnjem prebrojavanju. „U okviru 70. rođendana Nogometnoga kluba Osijek sudjelovat ćemo u još jednome projektu koji je posvećen našemu gradu. Izrazito nam je drago da je Coca-Cola kao svjetsko ime prepoznala naš projekt #pokrenimograd te se aktivno i sama uključila u inicijativu da pridonese Osijeku projektom #OsvijetlimoNasMost. Uvijek nam je drago sudjelovati u akcijama poput ove te pozivamo i druge da nam se priključe jer samo zajedno možemo pokrenuti grad i osigurati da nikad više ne stane”, rekao je Igor Galić vidljivo zadovoljan angažmanom Osječana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.