Hrvatski radio

Radio Osijek

18:35 / 30.09.2020.

Autor: Željka Bačić

Za "Pametna sela" čak 47 ideja

OBŽ

OBŽ

Foto: - / -

"Pametna sela" su zajednice u ruralnim područjima koje koriste inovativna rješenja za poboljšanje svoje otpornosti, nadograđujući se na lokalne snage i mogućnosti - stoji u priopćenju iz Kabineta župana OBŽ.


Osječko-baranjska županija prepoznala je važnost novog koncepta razvoja ruralnih područja i izrade projekata „Pametna sela“ te je u svrhu poticanja, educiranja, podizanja svijesti i aktiviranja svih lokalnih čimbenika izradila Odluku o dodjeli nagrada za izradu projektnih ideja „Pametna sela“ na području Osječko-baranjske županije.

Upravni odjel za ruralni razvoj OBŽ objavio je 15. srpnja 2020. godine Javni natječaj za dodjelu nagrada za izradu projektnih ideja „Pametna sela“ na području Osječko-baranjske županije. Natječaj je završen 14. rujna 2020. godine, a pristiglo je ukupno 47 prijava koje su trenutno u obradi za bodovanje.

" Nakon što Povjerenstvo obavi bodovanje prijavljenih projektnih ideja, što očekujemo da će biti dovršeno do 16. listopada ove godine, na web stranicama Županije objavit ćemo imena nagrađenih podnositelja prijava. Iznimno sam zadovoljan velikim odazivom jer 47 pristiglih prijava govori o tome da je naša ideja za razvijanje ovog koncepta među građanima naišla na plodno tlo. Među pristiglim prijavama ima izvrsnih ideja i Povjerenstvo će imati težak posao izabrati najbolje" – rekao je pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj Slavko Marjančević.

Povjerenstvo će nagraditi 20 radova, najbolji rad svom će autoru osigurati novčani iznos od 30.000 kuna, druga nagrada iznosi 25.000, treća 20.000 i četvrta 15.000 kuna. Šest radova bit će nagrađeno sa po 10.000 kuna, a deset s 5.000 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.