Hrvatski radio

Radio Osijek

Za poticanje poduzetništva 1,3 milijuna kuna

04.12.2019.

12:34

Autor: Željka Bačić

OBŽ

OBŽ

Foto: - / -

Zamjenik osječko - baranjskog župana Goran Ivanović potpisao je danas ugovore o dodjeli potpora sa 79 korisnika. Ukupna je vrijednost 1,3 milijuna kuna, odobrenih kroz 6 javnih poziva. Procedura je jednostavna.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić - Milardović istaknula kako žele poticati poduzetnike, od početnika do onih koji su u fazi razvoja, ali i potporne institucije  koje će im omogućiti dodatna znanja  savjetovanjima, edukacijom i informiranjem. Tako će se, rekla je, razvijati poduzetništvo i gospodarstvo, a s tim i ukupni socijalni razvoj županije. Dodala je kako su javni pozivi, a i procedora prijave, jedostavni i bez ikakvih troškova. Zamjenik župana Goran Ivanović izrazio je zadovoljstvo što je OBŽ u zadnje dvije godine dvostruko povećala izdvajanja za potpore poduzetništvu. Svi su svjesni da to nije dovoljno za veći posao, ali je poticajno, a partnerski odnos  Županije i poduzetnika temelj su razvoja. Predsjednik Udruženja obrtnika Osijek Dragutin Grabrović potvrdio je da svaka uložena kuna znači pomoć. Zadovoljan je jer broj obtnika raste, sa prijašnjih 1.600, sada ih je evidentirano preko 2.200. Od danas potpisanih ugovora 53 se odnose na potpore za pokrtenje razvoja i unaprjeđenje poslovanja. Potpora iznosi do 50 posto opravdanih troškova ulaganja, najviše do 50.000 kuna, koliko je dobilo 8 korisnika u prerađivačkoj industriji. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.