Hrvatski radio

Radio Osijek

Za tri godine novi dom za 800 studenata

12.07.2016.

14:50

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo 800 studenata osječkog Sveučilišta dobit će mogućnost smještaja u novom paviljonu studentskog doma za čiju je izgradnju u Osijeku potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije iz Fonda za regionalni razvoj.

Najveća je to pojedinačna investicija za koju je u Osijek došao novac iz europskih fondova- 174 milijuna kuna.

Riječ je o projektu izgradnja zgrade, infrastrukture i uređenja okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku.  Novoizgrađena zgrada omogućit će smještaj za dodatnih 796 studenata, uz postojeći kapacitet od 699, po završetku projekta za tri godine ukupan broj kreveta za studente u Osijeku iznositi 1465.  

Sadašnji kapaciteti ovakvog studentskog smještaja ispunjavaju samo 4,3% potreba, s novim paviljonom taj će se postotak udvostručiti.  Istovremeno, također sredstvima Europske unije, obnavlja se i stari studentski dom a to je investicija vrijedna 15 milijuna kuna.   

Na osječkom je Sveučilištu oko 20 tisuća studenata a njih čak 75% nisu Osječani i većini je potreban smještaj.

Potpisnici ugovora su rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Željko Turkalj, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske  unije Tomislav Tolušić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.