Hrvatski radio

Radio Osijek

14:28 / 14.06.2022.

Autor: HRT Radio Osijek

Za zdravlje: „Ne sjedi 5"

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Riječ je o novom projektu Gimnastičkog društva Osijek Žito u suradnji s Gradom Osijekom i Hrvatskim liječničkim zborom s ciljem promicanja zdravih navika u borbi protiv sjedilačkog načina života.

Nažalost, Hrvatska trenutno drži prvo mjesto u Europi po pretilosti odraslog stanovništva, što je jedan od razloga pokretanja projekta, istaknula je Ivana Maltašić iz Gimnastičkog društva Osijek Žito i pojasnila detalje: - Želja nam je preokrenuti sjedilački način života, potaknuti stanovništvo s ovim problemom na aktivniji i zdraviji život. Snimit ćemo sedam kratkih videa s vježbama koje možemo odraditi u okviru domova ili radnih mjesta, potom isti broj videa s kulinarskim receptima osmišljenih da budu nutritivni, ali i jednostavni što nam je uz današnji stil života itekako važno. Također, uz podršku Hrvatskog liječničkog zbora, postavit ćemo i četiri webinara. Dva psihološka, dva nutricionistička, preko kojih će se kolege liječnici osvrnuti i ukazati na probleme nedovoljne aktivnosti populacije, naglasila je na predstavljanju Maltašić.


Svi sadržaji nalazit će se na internetu - "Ne sjedi 5" i to besplatno, a više poslušajte u nastavku:

Ivana Maltašić

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti 322.014,00 kuna.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.