Hrvatski radio

Radio Osijek

Zahvala Rijeke ljubavi

27.12.2016.

09:52

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završava prosinac, mjesec darivanja, a osječka udruga Rijeka ljubavi zahvaljuje svima koji su ove godine pomogli kako bi se osigurali paketi hrane i drugih potrepština za siromašne obitelji u gradu Osijeku.

"Prosinac je mjesec slavlja,darivanja i obiteljskog okupljanja, mjesec u kojem se djeca najviše vesele očekujući mnoštvo poklona i slatkiša. Mnogi naši sugrađani, obeshrabreni situacijom u kojoj se nalaze, nisu se nadali  radosnim božićnim trenucima i poklonima ispod božićnog drvca. Ovog Božića, Udruga Rijeka ljubavi u suradnji s mnogobrojnim donatorima dobre volje i plemenita srca učinili su za njih plemenito djelo - unijeli su u obitelji siromašnih toplinu, u njihov mrak svjetlo", ističe u posebnom priopćenju predsjednica Rijeke ljubavi Štefica Čučak.                  

Darivanje je počelo podjelom „paketa života“ zahvaljujući Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je odobrilo financiranje projekta udruge iz EU operativnog programa (FEAD) pod nazivom  „Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka“. Kako se približavalo božićno vrijeme u Udrugu su stizale donacije, među  kojima  ističu donaciju svježih mandarina s Brijuna koje je Osječanima uputila predsjednica Kolnda Grabar- Kitarović te donacija  10 tona hrane koju je odobrila Vlada Republike Hrvatske na čelu s premjerom Andrejom Plenkovićem. Humanitarna udruga Rijeka ljubavi posebno je zahvalna ravnatelju Caritasa Križevačke Eparhije Ivanu Radeljaku  na podršci i svestranoj pomoći u ublažavanju siromaštva na ovom našem području.

"Božićno vrijeme nas poziva da budemo odgovorni ljudi srca i ljubavi, a to su svojim nesebičnim davanjima  prepoznali mnogi naši donatori koji su u božićno vrijeme posjetili našu udrugu te donijeli novčanu pomoć ili u stvarima za naše najpotrebitije", kaže Štefica Čučak. U mnogobrojne humanitarne akcije uključile su se osnovne i srednje škole, dječji vrtići, Splitska banka, Ustanova za zdravstvenu skrb dr. Špiranović, UDR-OSC, Sindikat trgovine, anonimni donator iz Zagreba, JET Osijek, stalni donator Dukat Zagreb, Udruga „Slavonska nota“, prijatelji s otoka Brača, Savjet mladih grada Osijeka i Savjet mladih Osječko-baranjske županije, ali mnogi građani, posebno umirovljenici.

Kroz Udrugu je prošlo više od tri tisuće građana u potrebi, a u utorak i srijedu (27. i 28. prosinca) nastavlja se podjela hrane i vrijedne donaciju higijenskih potrepština tvornice „Labud“ d.o.o. iz Zagreba.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.