Hrvatski radio

Radio Osijek

Zahvala vatrogascima u čiju se budućnost svakodnevno ulaže

24.02.2021.

12:43

Autor: Radio Osijek / IF

Zahvala vatrogascima u čiju se budućnost svakodnevno ulaže

Zahvala vatrogascima u čiju se budućnost svakodnevno ulaže

Foto: - / -

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković u posjetu je Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka. Uz smotru vatrogasaca održat će se i sjednica koordinacije "Istok" koja obuhvaća pet županija.

Vatrogasci Osječko-baranjske županije odmah su priskočili u pomoć potresom pogođenom području. Osječki su vatrogasci već prvi dan bili u Petrinji na čemu im je zahvalio glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković posebno istaknuvši svoga pomoćnika Davora Škaricu koji se posebno angažirao i u ponovnoj uspostavi cjelokupnog sustava veza u Petrinji. Osječki vatrogasci došli su puni energije i snage, a otišli s osmijehom na licu s područja Petrinje jer su znali da su napravili veliki i humani posao, naglasio je Tucaković.
Vatrogasna zajednica stalno ulaže u opremu i ljude. U tijeku je formiranje nove državne vatrogasne škole, a jedno će se odjeljenje otvoriti za istočnu Hrvatsku o čemu će se govoriti na sjednici koordinacije pet županija. Nabavlja se i nova oprema, vatrogasna vozila se isporučuju diljem Hrvatske pa će do kraja svibnja biti isporučeno još 71 vozilo. Još 11 pick-up i kombi vozila stiže na naše područje u sklopu projekta iz općekorisnih funkcija šuma, a novac će se uložiti i u vatrogasnu opremu.
Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka Zoran Pakšec poručio da će nova oprema pomoći u obavljanju svakodnevnih zadaća vatrogasaca koji se školuju i usavršavaju kako bi što prije i bolje reagirali u slučaju potrebe.

Slavko Tucaković

Zoran Pakšec

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.