Hrvatski radio

Radio Osijek

Zahvaljujući EU projektu OŠ Dragutina Tadijanovića bit će djeci "Drugi dom"

07.02.2020.

13:16

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

U Vukovaru je predstavljen projekt produženog boravka u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića "Drugi dom". Riječ je o provedbi programa Europske unije kojim će se opremiti prostor produženog boravka, poboljšati prehrana i mogućnosti dodatnog učenja kroz 26 mjeseci.

Projekt "Drugi dom" koji će se realizirati u vukovarskoj Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića, a kako je istaknuo gradonačelnik Ivan Penava, vrijedan je gotovo milijun i pol kuna: "Zahvaljujući radu Razvojne agencije Vukovar i odličnoj suradnji s gradskim ustanovama, prijavljen je natječaj "Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima" i za navedeni projekt dobili smo EU sredstva u 100%-tnom iznosu, odnosno 1.444.465,97 kuna. Upravo su takve stvari i smisao nas javnom sektoru da budemo na usluzi našim građanima", rekao je gradonačelnik Penava.

Projekt je realiziran zahvaljujući Vukovarskoj razvojnoj agenciji na ideju ravnateljice škole Lidije Miletić koja je istaknula kako će, među ostalim, za vrijeme trajanja projekta biti zaposleno dvije učiteljice razredne nastave i jedna kuharica: "Trideset i dva učenika u tijeku jedne školske godine imat će osigurane najbolje uvjete, radne materijale, sportsku opremu, besplatnu prehranu i sve što je potrebno da škola postane njihov drugi dom. Nastava koju u produženom boravku provodimo je vrsta nastave koja se obavlja prije i poslije redovite nastave, a u kojoj učenici pišu domaće zadaće, obavljaju kreativne aktivnosti, također i tjelesne aktivnosti", rekla je ravnateljica Miletić i dodala kako će se zahvaljujući projektu urediti sanitarni čvor u školi te prilagoditi učenicima s poteškoćama u kretanju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.