Hrvatski radio

Radio Osijek

Zajedničkim snagama za povratak RK Osijeka u sam vrh

12.03.2021.

12:06

Autor: Davor Lončarić

Zajedničkim snagama za povratak RK Osijeka u sam vrh

Zajedničkim snagama za povratak RK Osijeka u sam vrh

Foto: - / -

Rukometni klub Osijek od početka ove godine nanizao je šest pobjeda na domaćem i na gostujućim terenima. Uz sportske uspjehe, klub je počeo rješavati neke probleme i nadaju se povratku na hrvatski vrh.

Uspostavljanje kvalitetnog sustava kondicijske pripreme i prevencije ozljeda u svakom klubu treba biti među glavnim prioritetima. Stoga je RK Osijek naglasak stavio na reorganizaciju stručnih službi.

„Za početak smo se usmjerili na seniore, osnovna ideja je kroz kondicijsku pripremu preventivno djelovati na sprječavanje mogućnosti ozljeda te poboljšanje performansi ekipe. Želimo pristupiti igračima edukacijski te podići svijest o pravilnom i programiranom trenažnom procesu“, navodi Andrej Beck, dopredsjednik RK Osijek.

Upravo je dopredsjednik kluba u posljednjim mjesecima uspio složiti respektabilan tim stručnih suradnika koji će svoja znanja i vještine dati ekipi te zajedno s njima raditi na edukaciji timova, ali i trenera svih dobnih kategorija. Kako iz kluba navode, u nadolazećem vremenu cilj je implementirati kondicijske trenere i fizioterapeute u sve uzraste RK Osijek, ukoliko im to dozvole mogućnosti.
Članovi stručnog tima okupljeni u RK Osijek su kondicijski treneri Josip Čutura, Božo Krišto i Borna Wertag, Antonio Anić je fizioterapeut i koordinator za fizioterapeute, Zoran Tadić, savjetnik za kondicijsku pripremu i nutricionistkinja Angelina Paić. Andrej Beck je dopredsjednik Rukometnog kluba Osijek i koordinator za kondicijsku pripremu.

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju, klub djeluje prema uputama stožera civilne zaštite, a nadaju se ublažavanju mjera i mogućnosti održavanja dijela priprema u dvorani RcBa, gdje bi u dogovoru s predsjednikom Dizačkog kluba Slavonija Vedranom Novokmetom i glavnim trenerom Božom Krištom, prebacili kondicijske treninge.

Osim na ekipiranje stručnjaka, klub je iznimno ponosan i na dogovorenu suradnju s Kineziološkim fakultetom Osijek na čelu s dekanicom Vesnicom Mlinarević te Veleučilištem Lavoslav Ružička i dekanom Željkom Sudarićem. Dopredsjednik kluba Andrej Beck vjeruje kako ova suradnja donosi pozitivne promjene u sportu, ali i društvu općenito: „Svima nam je u interesu omogućiti mladim ljudima iz cijele regije kvalitetne studijske programe, kao i uvjete za razvoj trenera i fizioterapeuta kroz praktičnu nastavu, kako u RK Osijek tako, nadamo se, i u ostalim sportskim klubovima.“
Cilj je kluba igračima pružiti najbolje moguće uvjete, ostvariti suradnje s ostalim sportskim kolektivima grada, kao i najkvalitetnijim stručnjacima te zajedničkim snagama vratiti, kako RK Osijek, tako i ostale momčadske sportove gdje pripadaju - u sam vrh hrvatskog sporta.

Taj put nastavlja se i ovog vikenda, kada je na rasporedu domaća utakmica protiv MRK Čakovec koja se može pratiti uživo na YouTube kanalu HRS-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.