Hrvatski radio

Radio Osijek

"Zajedno do cilja" na središnjem osječkom trgu

23.09.2022.

14:31

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Zajedno do cilja

Zajedno do cilja

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Školska je godina počela i veliki je broj djece na prometnicama - poruka je koju vozačima šalju organizatori akcije "Sigurno do cilja" koja se po dvadeset i drugi put održala danas na središnjem osječkom trgu. Učenici osnovnih škola upravljali su autićima kako bi naučili sigurno se kretati u prometu, a Leteća se ekipa Radio Osijeka u program javila s jednom od organizatorica, Terezijom Blekić.

Sugovornica nam je pojasnila da se akcija trebala održati u ponedjeljak no zbog lošeg je vremena odgođena za sunčani petak.

U akciji su sudjelovali učenici nižih razreda osnovnih škola Franje Krežme, Antuna Mihanovića i Vladimira Becića, a organizator je Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, a sudionici su: Odjel prevencije PU Osječko-baranjske županije, Automodelarski klub Osijek i Auto-moto klub "Slavonac".

Uz natjecanje učenika u vožnji autića na daljinsko upravljanje, na trgu je bila i izožba oldtimera te promidžbeni štand HAK-a.

Zajedno do cilja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.