Hrvatski radio

Radio Osijek

Zaklada Srce grada Osijeka- stipendije studentima

03.03.2017.

13:16

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaklada Srce grada Osijeka, kojoj je osnivač grad Osijek, sutra će na svojoj web stranici otvoriti natječaj za stipendiranje redovnih studenata. Riječ je o 15 stipendija a osnovni je kriterij socijalni status.

Stipendije su namijenjene za Osječane koji studiraju na osječkom Sveučilištu ili u drugim gradovima ako njihovog studija nema u Osijeku te ako ne dobivaju druge stipendije. 15 stipendija po tisuću kuna mjesečno dodjeljivat će se na 18 mjeseci a osnovni kriterij bit će socijalni status i prihodnovni cenzus- da prihodi obitelji ne prelaze 1500 kuna po članu.

Natječaj će biti otvoren sutra na web stranici Zaklade www.srcegradaosijek.hr a prijave će se primati do 20. ožujka nakon čega će u roku od 30 dana biti donijeta odluka o stipendistima Zaklade.  

Zaklada se financira iz proračuna grada Osijeka te donacijama, trenutno je u fondu oko 400 tisuća kuna. Očekuje se da će priljev sredstava u Zakladu biti takav da će na jesen biti raspisan još jedan natječaj. 

Za stipendije se u Osijeku izdvaja oko pola milijuna kuna- 270 tisuća iz Zaklade te 230 tisuća iz proračuna za srednjoškolce i studente po kriteriju izvrsnosti.  

Novi natječaj, prvi za studente iz Zaklade Srce grada Osijeka, predstavili su  predsjednik Upravnog odbora Zaklade Vladimir Ham, njen upravitelj Romano Kristić i gradonačelnik Ivan Vrkić.

Zaklada Srce grada Osijeka osnovana je u veljači 2015. godine sa svrhom pomoći obiteljima slabijeg imovinskog stanja i djeci iz tih obitelji, obiteljima samohranih roditelja slabijeg imovinskog stanja, djeci bez roditelja i roditeljske skrbi.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.