Hrvatski radio

Radio Osijek

Zaklada Srce grada Osijeka uručila stipendije

21.12.2021.

17:26

Autor: HRT Radio Osijek

Dodjela ugovora o stipendiranju iz Zaklade Srce grada Osijeka

Dodjela ugovora o stipendiranju iz Zaklade Srce grada Osijeka

Foto: HRT- Radio Osijek / HRT - Radio Osijek

Petu godinu zaredom Zaklada "Srce grada Osijeka" dodjelila je stipendije najuspješnijim studentima Sveučilišta u Osijeku. Za ovu akademsku godinu Zaklada je osigurala 540 tisuća kuna, tako da će svaki od 26 stipendista dobiti tijekom ovogodišnjeg školovanja 18 tisuća kuna

Prije pet godina Grad Osijek osnovao je Zakladu kojoj je bio cilj upotpuniti postojeći sustav nagrađivanja najboljih studenata Sveučilišta u Osijeku. Tako je do danas studentima slabijeg imovnog stanja, ali i s postignutim uspjehom u studiranju, dodijeljeno više od 100 stipendija. "Ovim natječajem gradska uprava podržava i potiče naše najizvrsnije studente s područja Osijeka", rekla je dogradonačelnica Jasenka Crnković, dok je upravitelj Zaklade Romano Kristić istaknuo da Grad Osijek prati trendove i da je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji ima svoju zakladu i koji kroz akumulaciju kapitala doniranog od gospodarstvenika uspijeva svake godine priskrbiti stipendije za tridesetak najuspješnijih studenata".  

"Studentska stipendija iz Zaklade jedna je od najizdašnijih u našoj zemlji", rekao je predsjednik uprave Zaklade Vladimir Ham, te istaknuo "da je ove godine potpisano 26 ugovora koji na stimulativan način omogućuju studentima da redovno upisujući i polažući ispite ostvare ukupni iznos stipendije od 18 tisuća kuna godišnje". Naglasio je da Zaklada prati studente i pomaže im omogućiti ostanak u akademskoj zajednici ili poslije studija na tržištu rada. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.