Hrvatski radio

Radio Osijek

17:12 / 10.07.2019.

Autor: Mirta Milas

Zamjenica veleposlanika SAD u Hrvatskoj u posjetila Grad Vukovar

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Već dugi niz godina imamo iznimno dobru suradnju s američkim veleposlanstvom u Hrvatskoj koja se manifestirala u nekoliko ostvarenih projekata, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava .

Penava je među projektima izdvojio izgradnju Doma učenika u Vukovaru, dogradnju dodatnih prostorija u vrtiću na Mitnici, američki kutak u knjižnici te nabavu opreme za knjižnice i škole. "Prijateljstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama jako je i na nacionalnoj razini i to u dodatnoj mjeri pojačava veze između dvaju naroda. Zamjenici veleposlanika SAD u Hrvatskoj pokušao sam objasniti povijest Grada Vukovara, kako onu davnu, tako i nedavnu. S obzirom da je ovo bio njezin prvi posjet Gradu Heroju ispričao sam joj koliko Vukovar znači hrvatskom narodu i hrvatskoj državi". 

"Ovo je moj prvi posjet Vukovaru. To je jako važan grad za Hrvatsku i drago mi je što sam ga posjetila i bila na sastanku s gradonačelnikom Penavom. U razgovoru s njim saznala sam više o povijesti Vukovara, izazovima s kojima se Grad suočava, ali i o mogućnostima koje mu se pružaju u budućnosti. Sjedinjene Američke Države imaju odličnu suradnju s Hrvatskom. Vlade, ali i stanovnici dviju zemalja odlično se razumiju i mogućnosti za zajedničke projekte su velike. Veselimo se budućem zajedničkom radu, a naglasak pri tome uvijek stavljamo na promociju tolerancije, zaštitu prava manjina i razvoj ekonomije ", istaknula je zamjenica veleposlanika SAD u Hrvatskoj Victoria Taylor.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.