Hrvatski radio

Radio Osijek

Zamjenik gradonačelnika Vulin: Večeras novi tretmani protiv komaraca

19.07.2023.

13:32

Autor: HRT Radio Osijek

D. Vulin

D. Vulin

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Zadnjih nekoliko tjedana stanje je zadovoljavajuće i nemamo više onako velike brojke kakve smo imali na početku sezone komaraca, rekao je zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin na konferenciji za novinare o aktualnim mjerama suzbijanja komaraca. Večeras tretmani u Sarvašu, Nemetinu Jugu II i Višnjevcu.

Do sada je obavljeno 117 tretmana, a za večeras najavljena su još 4 na mjestima gdje je brojnost komaraca najveća. 700 tisuća eura iz gradskog, 200 iz županijskog i 600 tisuća iz državnog proračuna izdvajanje je za koje se očekuje da će u ovoj sezoni biti dovoljno za borbu protiv komarca. Do sada je utrošeno 990 tisuća eura, na raspolaganju nam je još 510 tisuća no i ako to ne bude dovoljno, iako se očekuje da hoće, izdvajanje će se za suzbijanje komaraca i povećati. Sve je više urbanih komaraca, iz naših dvorišta i vrtova te zamjenik gradonačelnika poziva građane da pregledaju sva mjesta gdje se skuplja voda. Letak o opasnostima koje nose komarci te kako sami trebamo doprinijeti borbi protiv komaraca građani će dobiti uz sljedeći račun Vodovoda.


letak

letak

Foto: Grad Osijek / Grad Osijek

prilog s konferencije za novinare

Galerija
koncentracija komaraca, Foto: Grad Osijek/Grad Osijek
tablica, Foto: Grad Osijek /Grad OsijekD.Vulin , Foto: M.Kralj/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.