Hrvatski radio

Radio Osijek

Žana Gamoš: "Nama je cilj štititi zdravlje i zadržati svako radno mjesto"

01.05.2020.

11:24

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U izravnom javljanju u program Radija Osijek sa zamjenicom gradonačelnika Osijeka Žanom Gamoš razgovarali smo o najznačajnijim investicijama u gradu te koliko pandemija COVID 19 utječe na proračunska sredstva.

"Kada je riječ o investicijama i troškovima poslovanje je svedeno na minimum potrebnih troškova kako bi sustav funkcionirao. U isto vrijeme krenuli smo pripremati potpore za gospodarstvenike i poduzetnike na području grada Osijeka svjesni da će ova kriza ostaviti velike posljedice na njihovo poslovanje kreirali smo model potpore poduzetnicima 1000 kuna po zaposleniku bespovratno, jednokratno i mogu reći da nam stalno pristižu prijave a jučer su krenule isplate te je isplaćeno prvih sto potpora. Nama je cilj štititi zdravlje naših sugrađana, ali jednako važno je i zadržati svako radno mjesto na području grada Osijeka. Iduća sjednica Vijeća Grada Osijeka planirana je za 8. svibnja na kojoj ćemo razgovarati i donijeti prvi rebalans Proračuna za 2020. godinu", rekla je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš u programu Radija Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.