Hrvatski radio

Radio Osijek

Žana Gamoš predsjednica osječkoga HNS-a

25.10.2017.

20:54

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku je održana izborna skupština gradske podružnice Hrvatske narodne stranke. HNS će u Osijeku sljedeće četiri godine voditi Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Vrkića, koja je bila i jedina kandidatkinja za tu stranačku dužnost.

Predsjedništvo osječke podružnice Hrvatske narodne stranke odlučilo je kako će Žana Gamoš biti jedina kandidatkinja za predsjednicu podružnice tako da nikakvih iznenađenja na izbornoj skupštini nije bilo. "Inače se izbori u gradskim podružnicama HNS-a provode šest mjeseci nakon lokalnih izbora", pojasnio je bivši predsjednik gradske podružnice HNS-a Vladimir Ham. Dodao je kako će sljedeće aktivnosti biti usmjerene ka mjesnim izborima koji će biti održani krajem sljedeće godine te podsjetio kako su u stranci iznimno zadovoljni rezultatima posljednjih izbora u gradu Osijeku. Na novinarsko pitanje što se događa s njegovom političkom karijerom, bivši dogradonačelnik Vladimir Ham rekao je kako će sve objaviti na vrijeme, da ostaje osječki gradski vijećnik, ali će se nastaviti baviti područjem koje mu je blisko, a to je kultura, i to na nacionalnoj razini Hrvatske narodne stranke. 

Nova predsjednica osječkoga HNS-a Žana Gamoš izrazila je zahvalnost svima koji su ju predložili i izabrali na tu stranačku dužnost. Izjavila je da će, kao čelnica mjesnog ogranka u Tenji i osoba koja zna što je rad na terenu, veliku pozornost posvetiti radu u ograncima i nastojati da se na zadovoljavajući način vrednuje želja i ideja svakog člana stranke, posebice ako je usmjerena ka boljitku cijlog grada Osijeka. Pozvala je na suradnju sve članove stranke te istaknula kako će inzistirati na jačanju interesnih odbora stranke.

Na izbornoj skupštini bio je i saborski zastupnik HNS-a Stjepan Čuraj te Ivan Vrdoljak koji je odlučio nakon kratke pauze i lomova u HNS-u vratiti se na političku scenu, a čelništvo stranke odlučilo ga je kandidirati za predsjednika HNS-a na stranačkim izborima u studenome. I danas je, kao i posljednjih nekoliko dana, Vrdoljak odlučio šutjeti pred novinarima rekavši samo da do 11. studenoga, odnosno stranačkih izbora, ne želi nastupati u javnosti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.