Hrvatski radio

Radio Osijek

Zapažen nastup Osječana na državnom natjecanju mladih humanitaraca

13.05.2019.

17:32

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: GD Crvenog križa Osijek

Foto: GD Crvenog križa Osijek

Foto: - / -

Na 23. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa predstavnici osječkog Gradskog društva imali su zapaženi nastup – dva osvojena druga mjesta u svojim kategorijama i pobjeda na 2. natjecanju u realističnom prikazu ozljeda.

U Našicama se proteklog vikenda okupilo preko 120 mladih humanitaraca iz osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a na natjecanju, koje je ujedno bilo i središnji događaj u obilježavanju Tjedna Crvenoga križa u Hrvatskoj, pokazali su znanje u sljedećim tematskim cjelinama: provjera znanja o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjera znanja i vještina iz prve pomoći.
Gradsko društvo Crvenog križa Osijek predstavljali su učenici Medicinske škole Osijek, u kategoriji mlađih učenika, te učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića Osijek u kategoriji podmlatka.
Volonteri osječkog Crvenog križa su se pokazali najboljima na natjecanju u realističnom prikazu ozljeda, na kojem je sudjelovalo šest ekipa iz cijele zemlje.
"S ponosom ističemo kako su članovi volonterskog tima za provođenje zdravstvenih djelatnosti osječkog Crvenog križa ovogodišnji dobitnici priznanja Hrvatskog Crvenog križa za „Volonterski tim godine“. Ovo posebno značajno priznanje za volontere osječkog Crvenog križa članovima tima uručio je u okviru programa natjecanja Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt. Ovi osobito značajni Gradskom društvu Crvenog križa Osijek posebno su značajni s obzirom na snažnu usmjerenost na rad s volonterima i mladima te će zasigurno predstavljati novi poticaj za još bolji i kvalitetniji rad za dobrobit svakog pojedinca i zajednice", ističe ravnatelj Gradske organizacije Crvenoga križa Osijek Denis Ćosić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.