Hrvatski radio

Radio Osijek

Započela tromjesečna online kampanja Idemo na selo

03.03.2023.

12:32

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Baranjska kuća, Karanac

Baranjska kuća, Karanac

Foto: Idemo na selo / -

Nakon lanjske medijske kampanje Idemo na selo koja je dosegnula više od 1,4 milijuna građana i građanki u Hrvatskoj, Udruga ruralnog turizma Hrvatske ovogodišnju kampanju provodi na društvenim mrežama putem Facebook i Instagram profila Idemo na selo i to u trajanju od 1. ožujka do 30. svibnja ove godine.

“Svjedočimo sve većem interesu hrvatskih građana za posjetima ruralnim prostorima, osobito objektima seoskog turizma koji plasiraju vlastite poljoprivredne i prehrambene proizvode i prerađevine kao i one s okolnih poljoprivrednih gospodarstava. To je iznimno značajno za opstanak i daljnji razvoj hrvatskog sela i domaće poljoprivrede. Nažalost, u medijskom prostoru, kao i na mrežnim stranicama turističkih zajednica i portalima vezanim za hrvatski turizam ovi su objekti još uvijek relativno slabo zastupljeni. To je bio i temeljni razlog pokretanja ove kampanje u okviru koje ćemo prezentirati turističku ponudu naših članova s naglaskom na poljoprivrednu proizvodnju, ali i ostale turističke sadržaje u destinaciji” istaknula je voditeljica Udruge Aleksandra Kuratko Pani.

„U cijeloj Hrvatskoj imamo pedesetak članova, u slavonskim županijama desetak. Želimo povećati njihov broj kako bismo se zajedno lakše predstavili. U Hrvatskoj je”, podsjeća Kuratko Pani, „više od devedeset posto ruralnog prostora, no on generira svega nekoliko postotaka turističkog prihoda.

"Međutim, turizam u ruralnom prostoru zaista ne bi trebalo gledati kroz postotke, jer on ima multiplikacijske pozitivne učinke na razvoj lokalnih zajednica. Tu govorimo o zaustavljanju iseljavanja, povećavanju prihoda od poljoprivredne proizvodnje i zapošljavanju. Dakle tih nekoliko postotaka je ustvari puno više ako gledamo dobrobit u razvoju ruralnih prostora", zaključuje voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske Aleksandra Kuratko-Pani.

Uz on-line promociju, Udruga je također izradila i informativne table s QR kodom i naljepnice koje će biti postavljene u objektima članova te majice sa sloganom kampanje Idemo na selo.

Galerija
 Ladanjska kuća Maras, Marinci, Foto: Marija Vukasović Petrinović/Radio Osijek
Započela tromjesečna online kampanja Idemo na selo, Foto: Idemo na selo/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.