Hrvatski radio

Radio Osijek

Počeo je Tjedan karijera

09.05.2022.

15:12

Autor: HRT Radio Osijek

Panel "Pokretači uspjeha: Kako ostvariti karijerne snove?" na FAZOS-u

Panel "Pokretači uspjeha: Kako ostvariti karijerne snove?" na FAZOS-u

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Na osječkom Sveučilištu J.J. Strossmayera počeo je još jedan Tjedan karijera. Tradicionalna je to manifestacija kojom na sveučilištu žele usmjeriti studente u izboru karijere te ih povezati s poslovnim sektorom, odnosno s mogućim budućim poslodavcima.

Ove godine studente u pet dana, od 9. do 13. svibnja očekuje mnoštvo aktivnosti, njih više od 120, koje uključuju predavanja, radionice, izložbe i koncerte, a sve je danas počelo panelom Pokretači uspjeha: Kako ostvariti svoje karijerne snove? na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti. Među panelistima su bili osječki gradonačelnik Ivan Radić, voditeljica Ana Radišić te svjetski prepoznat i nagrađivani arhitekt Ante Vrban. "Mislm da je jako važno da u stvarnom životu vidimo da je uspjeh moguć, ako radiš dovoljno. Naravno, ništa se ne događa preko noći. Mislim da je užasno važno biti predan tome što radiš, što zahtijeva dosta odricanja. Ali, to su jednostavno odluke koje čovjek mora donijeti u datom trenutku, odnosno prepoznati da je vrijeme za njih", rekao je Vrban iza kojeg je više od 400 projekata diljem svijeta, a posljednji u nizu je Hrvatski paviljon na svjetskoj izložbi u Dubaiju koji je dobio i Zlatnu nagradu za kvalitetu.


Prema riječima rektora Vlade Guberca zadržavanje mladih i obrazovanih ljudi na istoku Hrvatske primarna je misija osječkog sveučilišta, a upravo je ka tome usmjeren i Tjedan karijera. "Znamo da se od deset mladih osoba koje odu studirati izvan Hrvatske samo jedna vrati u Osijek odnosno na istok Hrvatske. Zbog toga vodimo brigu o tome da studente već tijekom studija upoznajemo s prilikama pronalaženja posla. Upoznat ćemo ih tijekom ovog tjedna s potencijalnim poslodavcima tj. s mogućnostima koje ih čekaju kad diplomiraju, tako da što prije pronađu posao odnosno unovče svoju diplomu", poručio je rektor osječkog sveučilišta. Zbog toga će središnji događaj Tjedna karijera biti ponovno karijerni korzo tijekom kojeg će se najveći i najvažniji regionalni poslodavci predstaviti studentima. "Ove godine imamo 40 poslodavaca koji će se predstaviti na trgu ispred novog paviljona Studentskog doma, a uz prezentacije pripremit će i niz drugih zanimljivosti za naše studente",  najavila je pročelnica Centra za kvalitetu osječkog sveučilišta Renata Baličević. Karijerni korzo održat će se u srijedu od 10 do 14 sati na trgu ispred novog paviljona Studentskog doma, a što se ostatka programa tiče - može se pogledati na službenim stranicama Sveučilišta.


Više o ovogodišnjem Tjednu karijera na osječkom sveučilištu poslušajte u tonskom prilogu:

Tjedan karijera

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.