Hrvatski radio

Radio Osijek

Započeo šezdeset i prvi "Glazbeni tjedan" u Osijeku

03.05.2017.

11:13

Autor: Marina Ban

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoćnjim je koncertima započeo 61. "Glazbeni tjedan" u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku. Bila su to prva dva koncerta (od sedam), na koje je ulaz slobodan, a najavljen je nastup stotinjak mladih glazbenika. .

Na prvom je koncertu nastupio 31 mali glazbenik, učenici drugog i trećeg razreda Osnovne škole Franje Kuhača na instrumentima: gitara, klavir, violina, flauta, klarinet...  Na drugom večernjem koncertu nastupili su učenici od petog razreda osnovne do trećeg razreda srednje škole.

Valja svakako spomenuti i zanimljiv trio koji je nastupio predkraj drugog koncerta: dva klarineta i fagot, što bismo mogli izdvojiti kao posebnost ove večeri! Oba koncerta bila su iznimno posjećena, a organizatori očekuju veliko zanimanje i za ostale nastupe. Glazbeni tjedan priredbe se održava 61. godinu zaredom, a jedna večer (srijeda) posvećena je gostima (učenicima) iz različitih glazbenih škola Slavonije i Baranje.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Posljednji koncert je u subotu u 11h.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.