Hrvatski radio

Radio Osijek

Zaposleni na javnim radovima u Vukovaru

07.05.2015.

17:19

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz sufinanciranje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Grad Vukovar je na javnim radovima za sljedeća tri mjeseca angažirao 70 dugotrajno nezaposlenih osoba. Danas su im u gradskoj vijećnici uručeni ugovori.

Vukovarci i Vukovarke koje godinama nisu mogli naći posao na javnim će radovima biti zaposleni od 4. svibnja do 3. kolovoza. Provedba je to mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje "Radom za zajednicu i sebe", a plaće osobama koje su danas s Gradom Vukovarom sklopili ugovore, Zavod će sufinancirati u visini od 50 posto ili u cijelosti, ovisno o trajanju njihove prijave u evidenciji nezaposlenih.
Cilj ove mjere je integracija na tržište rada putem društveno korisnog rada, poticanje i ublažavanje socijalnih posljedica nezaposlenosti te motivacija nezaposlenih na traženje posla. Kako je istaknuo vukovarski gradonačelnik Ivan Penava riječ je o vatrogasnim mjerama, a konačan cilj je otvaranje novih radnih mjesta gdje bi se ove osobe mogle trajno zaposliti.
Sljedeća tri mjeseca 45 osoba radit će u programu "Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara", a 25 u projektu "Pomoć u kući starijim osobama".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.