Hrvatski radio

Radio Osijek

Zaražen koronavirusom otišao u Dom zdravlja, ljekarnu...

06.01.2021.

10:00

Autor: Radio Osijek/TM

Zaražen koronavirusom otišao u Dom zdravlja, ljekarnu...

Zaražen koronavirusom otišao u Dom zdravlja, ljekarnu...

Foto: - / -

Policija je danas izvijestila da je za vrijeme izolacije koja mu je određena zbog zaraze koronavirusom 73-godišnjak sa šireg područja grada Osijeka otišao je k liječniku, u ljekarnu... Očekuje ga kaznena prijava.

"Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 73-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ opisano u članku 180. stavak 1. Kaznenog zakona.
Utvrđeno je da se 73-godišnji hrvatski državljanin nije pridržavao epidemioloških mjera i izolacije koja mu je određena od 16. do 26. prosinca 2020. godine, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19.
U ponedjeljak 21. prosinca 2020. godine, u vremenu od 12 do 13 sati, na širem području grada Osijeka, svjesno je napustio mjesto prebivališta i otišao u Dom zdravlja, a potom u ljekarnu čime je doveo u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljude.
Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu", stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske.
Prema informacijama Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije policijski su službenici u protekla 24 sata provjerili poštivanje mjere samoizolacije za 37 osoba i utvrdili su tri kršenja na graničnom prijelazu Beli Manastir. Riječ je o osobama iz Hrvatske, Crne Gore i Njemačke. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.