Hrvatski radio

Radio Osijek

Zaražene četiri osobe iz Bapske

30.06.2020.

10:19

Autor: Radio Osijek/TM

Zaražene četiri osobe iz Bapske

Zaražene četiri osobe iz Bapske

Foto: - / -

U posljednja 24 sata, nakon analize 21 uzorka, prisutnost koronavirusa potvrđena je kod četiri osobe iz Bapske, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. U posljednjih desetak dana, od kako je epidemija ponovno eskalirala, na tom je području zaraženo devet osoba.

Jedna je osoba hospitalizirana, dok su ostale na kućnom liječenju. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 50, od kojih je 41 osoba izliječena. U samoizolaciji se na području županije nalazi 245 osoba, a od toga su kontakti s pozitivnim osobama 167. U samoizolaciji je pet zdravstvenih radnika - dva liječnika i tri medicinske sestre/tehničari.
Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od COVID-a19. Prema podacima Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata testirano je 20 osoba, svi nalazi su negativni. Do sada je obrađena ukupno 1.378 uzoraka. Od početka pandemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 11 je osoba zaraženo koronavirusom. Dva slučaja su aktivna, osam osoba se oporavilo, a jedan je muškarac preminuo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.