Hrvatski radio

Radio Osijek

Zarazili se na čobanijadi u Podcrkavlju

07.07.2020.

12:42

Autor: Radio Osijek / Hina

Zarazili se na čobanijadi u Podcrkavlju

Zarazili se na čobanijadi u Podcrkavlju

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih su četiri vezana uza svatove koji su do sada rezultirali s oko 40 zaraženih, dok se jedan odnosi na čobanijadu koja bi mogla biti novo veliko žarište zaraze.

S obzirom na to da je već nekoliko pozitivnih osoba povezano s čobanijadom u Podcrkavlju 27.lipnja, na kojoj je bilo puno sudionika, molimo sve koje su tamo bili da se, ako imaju određene respiratorne simptome, jave svojim liječnicima obiteljske medicine s kojima će se dogovoriti o daljnjoj proceduri, apelirao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Bošnjaković. O svemu je, kazao je, izviješćen i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Bošnjaković je, na upit Hine, potvrdio kako slučaj vezan za učiteljicu iz Đakova koja je pozitivna na koronavirus, a predaje u Osnovnoj školi Sikirevci prolazi za sad dobro. Kaže kako su nalazi dvadesetak kontakata učiteljice,među kojima su učenici i djelatnici školskog tajništva, nakon prvog kruga testiranja bili negativni.
Na području Brodsko-posavske županije prema podacima Stožera civilne zaštite trenutačno ima 38 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Od početka pandemije koronavirusa u ovoj su županiji zaražene ukupno 83 osobe, jedna je preminula.
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na terenu županijski Stožer civilne zaštite uputio je apel svim organizatorima javnih i društvenih okupljanja da se suzdrže od organizacije i održavanja takvih događanja. Podsjećaju na potrebu maksimalnog poštivanja preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.