Hrvatski radio

Radio Osijek

"Zasadi stablo, ne budi panj"

08.12.2022.

16:45

Autor: Radio Osijek

Sadnja drveća

Sadnja drveća

Foto: M.Milas / Radio Osijek

U sklopu akcije "Zasadi stablo, ne budi panj" u Aleji kestena u osječkom Perivoju kralja Tomislava poslijepodne je zasađeno stablo kestena. Djelatnicima Unikoma u sadnji je asistirao veleposlanik Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj doktor Henk Voskamp.

"Grad Osijek i ove godine podržao akciju "Zasadi stablo ne budi panj". U Aleji kestena, u Perivoju kralja Tomislava zasadili smo stablo kestena. Grad Osijek grad je prijatelj zelenila, u njemu je više parkova, nego trgova. Imamo 23 parka koji se prostiru na gotovo 40 hektara. Za ovu je akciju osigurano 75 tisuća kuna, a sadnja se nastavlja u ponedjeljak kada će se na pet različitih lokacija u gradu posaditi još 43 sadnice". Istaknuo je to pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka, Antonijo Lozančić koji je bio u društvu veleposlanika Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj, doktor Henka Voskampa. "Sretan sam što sam danas u Osijeku gdje smo upravo zasadili drvo. Zašto ovo radimo? U cijeloj Hrvatskoj sadim drveće kako bismo obilježili i proslavili 30 godina dobrih diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Kraljevine Nizozemske". Mateja Anđelina Kramar, predsjednica i voditeljica Udruge "Zasadi stablo, ne budi panj" istaknula je kako je je ovo njihova 4. odrađena kampanja na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. "Dosada je zasađeno preko dvjesto tisuća sadnica, a ove smo se godine proširili i na Bosnu i Hercegovinu te Sloveniju. Nadamo se kako ćemo u sljedećih nekoliko godina napraviti još više u ozelenjavanju i revitalizaciji javnih urbanih površina. Cilj je je osvijestiti građane i političare da je ozelenjavanje nužno kako bi se postignula što veća bioraznolikost". 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.