Hrvatski radio

Radio Osijek

Zastava u znak potpore Ukrajincima i Ukrajini

06.04.2022.

20:02

Autor: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Ukrajinski stijeg u Osijeku

Ukrajinski stijeg u Osijeku

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Na inicijativu saborskog zastupnika, Osječanina Domagoja Hajdukovića na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića danas je osvanula zastava Ukrajine u znak potpore grada Ukrajini i brojnim izbjeglicama koje su sigurnost potražile u Osijeku i Hrvatskoj. 

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić istaknuo je kako je grad učinio sve što može kako bi olakšao tešku situaciju sve brojijim građanima Ukrajine koji su spas potražili u slavonskoj metropoli, a postavljanjem ukrajinskog stijega mjesec dana na središnjem gradskom trgu Osijek je odlučio simbolično poslati poruku dobrodošlice svima koji su privremeni dom pronašli u Osijeku. 

Saborski zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković obratio se gradonačelnku Radiću pismom u  kojem je izrazio zahvalnost na odličnom prijemu ukrajinskih izbjeglica koje se u Osijeku osjećaju ugodno i dobrodošlo. Prisjetio se kako su Osijek i Hrvatska prošli ratne strahote  devedesetih godina te naglasio kako "gledajući danas situaciju u kojoj se našla Ukrajina vidi Hrvatsku i Osijek" u Domovinskom ratu. "Vjerujem da bi simbolična gesta isticanja ukrajinske zastave u središtu Osijeku puno značila Ukrajincima koji su privremeni dom našli u Osijeku, ukrajinskoj manjini koja živi u Hrvatskoj kao i svim našim sugrađanima koji podržavaju Ukrajinu u njezinoj borbi za slobodu", napisao je Hajduković gradonačelniku Ivanu Radiću. 


Osijek za Ukrajinu

Osijek za Ukrajinu

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.