Hrvatski radio

Radio Osijek

"Zaštitimo djecu! Recimo NE rodnoj ideologiji!"

15.10.2022.

11:56

Autor: Radio Osijek

Djeca

Djeca

Foto: M.Milas / Radio Osijek

Prva je to u nizu tribina koja održava u Osijeku u organizaciji Inicijative "Zagreb straight pride" kojoj je primarni cilj zaštita djece. Udruga "Hrvatska mati" tražit će da se zakonski onemogući promjena spola do 21. godine.     

"Kad sam razmišljala gdje održati prvu tribinu, nekako me sve vuklo u Slavoniju, jer su sve prave bitke koje su dobivene - dobivene ovdje". Povedena  tom mišlju odlučila sam se za Osijek i nadam se da će ova naša bitka - bitka za zaštitu djece biti uspješna". Istaknula je to u ime organizatora predsjednica Udruge „Hrvatska mati” Ljiljana Dragić. "Došli smo do informacija da je u Zagrebu, na Rebru u posljednjih šest godina u proces promjene spola bilo uključeno 587-ero djece, od kojih većina djevojčice oko 14. godine. To je neprirodni fenomen, jer gledajući unazad to su bili muškarci koji su već ostvarili svoju obitelj pa su se u nekim kasnim tridesetima, odlučili za promjenu spola.  Uvidjeli smo da tu postoji veliki problem i krenuli smo u istraživanje. Počeli su nam se javljati roditelji iz dječjih vrtića zbog toga što se kog promjene vlasti u Gradu zagrebu dogodio i veliki udar na obitelj. Naša je udruga od početka u konfliktu s Tomaševićevom vlašću, jer je ukinut status roditelja-odgojitelja. Bila je to jedina demografska mjera u Hrvatskoj, osim udžbenika čiju nabavku financira država. Obitelj je tradicionalna i takva treba ostati, no primarni nam je cilj zaštita djece. Djeca od 9, 14 ili 17 godina kad su u pubertetu, zbunjena su. No, 98 posto djece sraste sa svojim spolom i nisu potrebna nikakve kemijske intervencije ni promjena spola. Tražit ćemo da se ti zakonski regulira te da se do 21. godine života onemoguće bilo kakve intervencije na rodnu disforiju".    

Galerija
Djeca, Foto: M.Milas/Radio Osijek
Djeca, Foto: M.Milas/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.