Hrvatski radio

Radio Osijek

Zaštitni viziri za zdravstvene djelatnike

16.04.2020.

18:14

Autor: Davor Lončarić

Zaštitni viziri za zdravstvene djelatnike

Zaštitni viziri za zdravstvene djelatnike

Foto: - / -

Danas je u prostorijama Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije primljena donacija četvorice prijatelja - Domagoja Bubala, Stipe Mateja Babića, Tomislava Levakovića i Josipa Raca. Donirali su 450 zaštitnih vizira Stožeru civilne zaštite VSŽ.

Od ukupnog broja doniranih vizira, 200 komada je donacija udruge P.O.I.N.T. iz Križevaca, koju je udruga preko Karla Siladija, u dogovoru s Domagojem Bubalom, donirala za Vukovarsko-srijemsku županiju.

Donacija je namijena za potrebe zdravstvenih djelatnika, koji će se u najkraćem mogućem roku, proporcionalno i sukladno potrebama u svakoj pojedinoj zdravstvenoj djelatnosti, podijeliti na sedam županijskih zdravstvenih ustanova i tri županijske ustanove iz područja socijalne skrbi, također za potrebe zdravstvenih djelatnika.

Od početka epidemije COVID-19 virusa, donirali su već brojnim zdravstvenim ustanovama.

Prema povratnim informacijama od strane medicinske struke, zaštitni viziri su izrađeni od kvalitetnih materijala koji im omogućuju dezinfekciju te ponovno korištenje, što je svakako vrlo bitno i korisno.

Donatori su se Stožeru civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, a time i svim zdravstvenim radnicima, stavili na raspolaganje te ukoliko bude potrebe i dalje će nastaviti pomagati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.