Hrvatski radio

Radio Osijek

Zašto Drava ne bi bila kao Temza

02.06.2022.

15:37

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Sporazum KIF-a i Iktusa

Sporazum KIF-a i Iktusa

Foto: Radio Osijek/KI / HRT

Osječki Kineziološki fakultet i Veslački klub Iktus potpisali su Sporazum o suradnji radi upotpunjavanja praktičnih znanja i zajedničkog djelovanja na podizanju kvalitete obrazovnog i stručnog rada.

Kako je istaknula dekanica KIF-a prof dr.sc. Vesnica Mlinarević, na Fakultet je sporazumom uvedeno veslanje kao novi izborni predmet: "Ovom će se suradnjom omogućiti studentima Kineziološkoga fakulteta Osijek praksa u organizacijskim cjelinama kluba, isto tako će se upotpunjavati praktično znanje te zajedničkim snagama i znanjima surađivati i uključiti studente u veslanje. Novi će izborni predmet zasigurno pomoći našim studentima da spoje praktični rad i sport kao univerzalni jezik razumijevanja. Ovime smo postali i prijatelji koji će u zajedništvu stvarati novu razinu kvalitetu naše nastave i izvannastavnih aktivnosti za studente", rekla je Mlinarević.


Sporazum o suradnji potpisao je u ime kluba predsjednik VK Iktusa Boris Popadić koji je napomenuo je kako je jedan od ciljeva suradnje oformiti sveučilišni osmerac: "Ovim sporazumom otvaraju se dodatni prostori za suradnju kroz edukaciju studenata i njihovo uključivanje u veslanje. Nadamo se u konačnici formiranja studentskih sveučilišnih osmeraca koji će po uzoru na Temzu veslati i na našoj Dravi. kada to spomenem naježim se i to je nešto što je lako ostvarivo jer postoji dosta studenata koji su veslači, a i studenata koji su zainteresirani za veslanje. To je nekakav san koji se može dosanjati kroz godinu-dvije", rekao je Popadić.


Potpisivanju su nazočili i prodekan za razvoj, stručni rad i organizaciju poslovanja doc.dr.sc. Tvrtko Galić, doc.dr.sc. Dražen Rastovski, glavni trener Veslačkog kluba Iktusa Krešimir Ižaković, članica predsjedništva Veslačkog kluba Iktusa Mirna Rajle Brođanac.

Vesnica Mlinarevič, Tvrtko Galić i Boris Popadić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.