Hrvatski radio

Radio Osijek

Zatvoren pa ponovno otvoren granični prijelaz kod Batine

29.06.2016.

23:45

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bez ikakve prethodne najave, od 19,15 bio je zatvoren granični prijelaz Batina pa ponovno otvoren u četvrtak oko 2 sata. Policija tvrdi kako se popravlja ograda na mostu. Nitko se ne oglašavanje službeno, a novinare je poprilično zbunilo što se na prijelazu nalazi više vozila interventne policije.

Neslužbeno se doznaje kako se u blizini prijelaza sa srbijanske strane nalazi veća grupa migranata te da je to pravi razlog zatvaranja granice. HAK je objavio da se prijelaz zatvara do daljnjega. Stotine nezadovoljnih građana satima je čekalo da prijeđu u Srbiju, no na kraju su odustali. 
Radio televizija Srbije javlja, pozivajući se na Automoto savez Srbije, da je promet na graničnom prijelazu Bezdan - Batina obustavljen "iz sistemskih razloga", ali da se očekuje da će tijekom noći biti normaliziran. Prvo je bio zaustavljen teretni, a zatim putnički promet, navodi u kratkoj objavi na mrežnim stranicama RTS.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.