Hrvatski radio

Radio Osijek

Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju novi uređaj za limfnu drenažu

25.01.2019.

13:16

Autor: Marija Petrinović

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

Humanitarna akcija Udruge P.I.N.K. life za kupnju aparata potrebnih za liječenje limfedema, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke, započela je lani. Do sada su donirani aparati KBC-u Zagreb, Općoj bolnici Varaždin, Klinici za tumore, KB Dubrava i Općoj bolnici Dubrovnik.

Primopredaji uređaja su, zajedno s djelatnicima i korisnicima medicinske usluge, uz predstojnicu Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Bizovcu doc.dr. Miru Kadojić bili nazočni članovi Udruge PINK life na čelu sa predsjednicom Udruge Nives Moric, te član Uprave Peveca Krešimir Bubalo.

"Uređaj, vrijedan oko trideset tisuća kuna, iznimno je koristan jer će ubrzati fluktuaciju pacijenata kojih je oko tisuću godišnje" - istaknula je, među ostalim, predstojnica Zavoda Mira Kadojić u razgovoru s novinarima na svečanosti primopredaje uređaja.

Aparati su do sada, u sklopu humanitarne akcije Udruge P.I.N.K. life stigli KBC-u Zagreb, Općoj bolnici Varaždin, Klinici za tumore, KB Dubrava i Općoj bolnici Dubrovnik. Uručivši zahvalnicu predstavniku tvrtke "Pevec" za kupnju uređaja u Bizovcu, predsjednica Udruge Nives Moric najavila je i novu akciju, namijenjenu onkološkim odjelima hrvatskih bolnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.