Hrvatski radio

Radio Osijek

Završava obnova Lučkoga prilaza

08.08.2018.

11:21

Autor: Željka Bačić

Foto: Željka Bačić/ Radio Osijek

Foto: Željka Bačić/ Radio Osijek

Foto: - / -

Lučki prilaz je godinama bio problem zbog skliskih i nesigurnih pločica, što će sadašnjom detaljnom obnovom, vrijednom 700 tisuća kuna, biti u potpunosti riješeno. Četiri mjeseca trajala je rekonstrukcija.

Krajem bi tjedna sav posao u ovom prolazu prema Dravi  trebao biti gotov, u što se uvjerio i osječki gradonačelnik  Ivan Vrkić obilazeći radove s direktorom Unikoma Davorom Vićem. "Lučki je prilaz vapio za opsežnom obnovom, godinama je bio problem, posebno zimi. Obnavljan je svake godine tako da se ne narušava vizura. Ipak, moralo se krenuti u novo tehničko rješenje"- izjavio je direktor Unikoma Davor Vić. Dodao je kao se više neće postavljati pločice već novi nepropusni, protuklizeći i arhitektonski prihvatljiv premaz.  Gradonačelnik Vrkić očekuje da će nova tehnologija dati dobre rezultate, pored toga što je napokon riješeno ruglo grada. Ispričao se građanima i podsjetio je kako je riječ o nasljeđu koje se sada mora ispravljati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.