Hrvatski radio

Radio Osijek

Završava sezona grijanja

06.05.2022.

13:16

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / -

Ogrjevna sezona za približno 130 tisuća krajnjih kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, s obzirom na povoljne vremenske uvjete, završava u ponedjeljak, 9. svibnja, objavio je HEP-Toplinarstvo. 

Kako je priopćeno, u ponedjeljak će započeti s podešavanjem automatske regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, a za to je potreban određeni vremenski period. Nakon toga HEP-Toplinarstvo započinje s radovima na toplinskim sustavima. „S ciljem povećanja sigurnosti i pouzdanosti isporuke toplinske energije, HEP-Toplinarstvo u razdoblju izvan ogrjevne sezone planira provesti revitalizaciju približno 30 km postojeće vrelovodne trase te izgradnju oko 4 km nove trase. Krajnji kupci u razdoblju izvan ogrjevne sezone, odnosno do početka rujna 2022., imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima. Prije izvođenja radova trebaju se obratiti ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da su svi radovi uspješno završeni i da je sustav grijanja u zgradi spreman za prihvat toplinske energije”, stoji u priopćenju.

Radijatori u ogrjevnoj sezoni 2022./2023. ponovno će se „zahajcati” u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna 2022.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.