Hrvatski radio

Radio Osijek

Završen projekt "Slavonska STEM evolucija"

12.11.2019.

15:54

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Na osječkom FERIT-u održana je završna konferencija projekta "Slavonska STEM evolucija" čiji je cilj bio razvijanje projekta društveno korisnog učenja odnosno digitalnog opismenjavanja učenika osnovnih škola, ali i praktično usavršavanje studenata FERIT-a

Na završnoj konferenciji svoje viđenje dvadesetomjesečnog projekta iskazali su sudionici od predstavnika Instituta za razvoj inovativnosti mladih, Instituta za razvoj tržišta rada, Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, predstavnici osnovnih škola pet slavonskih županija, te nositelji projekta - Zajednice tehničke kulture Osječko baranjske županije (ZTK) i Fakulteta eletktrotehnike, računarstva i informacijskih znanosti u Osijeku (FERIT). "Ostvarni rezultati višestruki su", rekao je Ivo Grgić iz ZTK. Naime, osim što je o digitalnoj pismenosti kroz 60 radionica učilo više od 350 učenika osnovnih škola, znanja su stjecali i studenti FERIT-a koji su educirali učenike. "To je dobar način da se kroz stručnu praksu već na studiju upoznaju sa sadržajima i njihovom provedom", rekla je dr. sc. Željka Mioković, profesorica Visoke škole - FERIT Osijek. 

Tijekom akademske godine 2018/19. provedena je nastava po modelu društveno korisnog učenja (DKU) kroz izborni kolegij "Projekti za DKU" i razvijeno je 6 programa DKU. Studenti su u sklopu izbornog kolegija održavali radionice u 15 škola i udruga obuhvativši oko 350 djece. Osim toga na FERIT-u je održan i Znanstvni sajam u sklopu 3. LABUS sajma na kojem su predstavljene radionice, te rješavani zadaci u kojem su sudjelovali i najuspješniji učenici iz škola i udruga uključenih u projekt.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.