Hrvatski radio

Radio Osijek

Završena 11. Zima u Tehnici i održana lampionada

11.01.2019.

22:45

Autor: Davor Lončarić

foto: D. Francuz

foto: D. Francuz

Foto: - / -

11. Zima u tehnici ponudila je radionice fotografije, modelarstva, raketarstva, elektronike-robotike i dronova – 3D printanja u Domu tehnike svim učenicima osnovnih ali i Srednje škole Valpovo. U Valpovu je održana i prva lampionada.

Radionice su otvorene 7. siječnja, a završile su 11. siječnja 2019. godine. Učenici su mogli svoje slobodno vrijeme korisno provesti u radionicama Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće i upoznati se sa „čudesnim svijetom tehnike" od 9 do 13 sati, iako su neke radionice trajale i duže. U radinicama je bilo djece, osim iz valpovačkog područja i iz Zagreba, Zadra, Gajića, Draža, Kućanaca i Višnjevca.

Osam mentora i voditelja brinulo je o 186 djece u radionicama, a ova Zima u tehnici pokazala je ogroman porast interesa djece (i roditelja) za radionice tehničke profilacije u Zajednici tehničke kulture Valpovo-Belišće ali i nedostatak kvalitetnog prostora u Domu tehnike u Valpovu.

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće povodom 70 godina organiziranog rada i djelovanja danas je organiziralai  prvu lampionadu u Valpovu. 

Ispred dvorca u Valpovu okupio se velik broj građana i djece koji su pustili ukupno 70 lampiona.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.