Hrvatski radio

Radio Osijek

Završena i glavna zgrada Gradskog stadiona

23.02.2023.

15:19

Autor: Krunoslav Inhof

Gradski stadion

Gradski stadion

Foto: Beli / Manastir

Završnom konferencijom projekta "Gradski sportski park" u Belom Manastiru završen je tek prvi dio Intervencijskog plana Grada u sklopu kojega su 2020. godine izgrađeni Gradski bazeni, a sada je završena i glavna zgrada Gradskog stadiona.

Gradski sportski park Beloga Manastira sastoji se od kompleksa bazena i Gradskog stadiona, a ukupna vrijednost projekta je preko 32 milijuna kuna od čega su bespovratna EU sredstva 24 milijuna. U sklopu projekta još su u kolovozu 2020. godine otvoreni Gradski bazeni, a danas je predstavljena i završena glavna zgrada Gradskog stadiona. Radovi na lokaciji stadiona završeni su krajem 2022. godine. Vrijednost radova iznosila je 27.679.101,94 kn. Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo je izgradnju teniskih terena s 275.000,00 kn, a Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU sufinanciralo je izradu projektne dokumentacije s 370.000,00 kn. U sklopu radova izgrađena je središnja zgrada sportskog parka s tribinom od 622 sjedeća mjesta. Kako je istaknuo gradonačelnik Tomislav Rob radovi oko stadiona završetkom projekta neće stati: "Ono što nam predstoji je izgradnja najmodernijeg pomoćnog terena s umjetnom travom prema najvišim FIFA-inim standardima, rasvjeta pomoćnog terena i revitalizacija glavnog terena", rekao je Rob i dodao kako oba terena trebaju biti u funkciji do proljeća 2024. godine, dok će zgradu opremiti modernom teretanom, Wellness centrom i ugostiteljskim sadržajima: "Paralelno s tim imamo spremnu građevinsku dokumentaciju, odnosno dozvole za sljedeće faze. To će biti denivelacija glavnog terena i izrada modernog kompleksa, atletskih staza i drugih atletskih borilišta. To će biti projekti koje ćemo nominirati na idućim natječajima", rekao je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.


U budućoj izgradnji i opremanju pomoći će Hrvatski nogometni savez: "Puno se zaista ulaže u infrastrukturu cijele Hrvatske, a što se tiče Osječko-baranjske županije tu su ulaganja u NK BSK Bijelo Brdo, NK Belišće, NK Mladost iz Draža, NK Grafičar, Akademija Krpan&Babić, izradili smo jedan teren na Srednjoškolskom igralištu, uložit ćemo oko 500.000 u izgradnju terena s umjetnom travom u Kneževim Vinogradima. Što se tiče Belog Manastira, ulaganja su zaista velika, a HNS će ovdje učestvovati uređenjem terena, odnosno umjetne trave", napomenuo je na završnoj konferenciji projekta "Gradski sportski park" u Belom Manastiru prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Vučemilović Šimunović.

Dubravko Ižaković je u ime Športske zajednice Osječko-baranjske županije dodao: "Osječko-baranjska županija je do sada sudjelovala, a sudjelovat će i u budućnosti u brojne projekte na području Baranje i Belog Manastira. Tu su razni sadržaji poput kupališta, kuglane, nogometni i teniski tereni. Veseli što su u planu atletski sadržaji gdje će zasigurno u tehničkom i stručnom smislu sudjelovati i Osječko-baranjska županije", rekao je Ižaković i dodao kako je kao rezultat svega toga proizašla titula kojom je Osječko-baranjska županija proglašena Europskom regijom sporta 2024. godine.

Galerija
Završna konferencija projekta "Gradski sportski park", Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Završna konferencija projekta "Gradski sportski park", Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekZavršna konferencija projekta "Gradski sportski park", Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Rob, Vučemilović-Šimunović i Ižaković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.