Hrvatski radio

Radio Osijek

Završena je rekonstrukcija vodovodne mreže u gradskoj četvrti Borovo naselje

08.02.2022.

13:48

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Završena je rekonstrukcija vodovodne mreže u gradskoj četvrti Borovo naselje

Završena je rekonstrukcija vodovodne mreže u gradskoj četvrti Borovo naselje

Foto: Miroslav Šlafhauzer / Grad Vukovar

Ulice koje je više od 2 milijuna i sedamsto tisuća kuna vrijedna obnova obuhvatila obišao je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima i direktorom gradske tvrtke Vodovod grada Vukovara, Darijom Tišovom.

Tijekom prošle godine ugovoreni su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama Krešimira Ćosića, Bernarda Vukasa, Nikole Perlića, Rudolfa Perešina i dijelu Sportske ulice.

U navedenim ulicama rekonstruiran je kilometar i pol vodovodne mreže - ugradnjom novog cjevovoda zamijenjen je dotrajali, a nakon toga su u ulicama Krešimira Ćosića, Bernarda Vukasa i Nikole Perlića potpuno obnovljeni i kolnici.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja, tvrtke Komunalac d.o.o. Vukovar i Mario d.o.o., a ukupna vrijednost izvedenih radova je 2.721.075,31 kuna s PDV-om.

"Zahvaljujući suradnji s Vodovodom grada Vukovara i Hrvatskim vodama nastavljamo ulagati u vodno-komunalnu infrastrukturu našega grada. Time se u konačnici pruža kvalitetnija usluga svim građanima Vukovara, a dodatnom sanacijom kolnika omogućava se sigurnije prometovanje“ - istaknuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Direktor Vodovoda grada Vukovara Dario Tišov napomenuo je kako se radi o rekonstrukciji vodovodne mreže sa svim priključcima.

Riječ o zamjeni Batinog cjevovoda koji datira još iz 1939. godine.

"Ovom rekonstrukcijom uvelike se utječe na gubitke u vodoopskrbnom sustavu te kvalitetu isporuke vodnih usluga.“, pojasnio je Tišov i najavio kako je trenutačno u fazi razvoj Nacionalnog plana oporavka i otpornosti na koji će Vodovod grada Vukovara aplicirati projekte. Time bi, kako očekuje, trebao biti saniran i dio vodovodne mreže na Sajmištu, Mitnici i ostalim distributivnim područjima, poput općina Tompojevci i Mikluševci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.